svētdiena, 2012. gada 14. oktobris

Cimdi, zeķes-Somijā

No 4.līdz 8. oktobrim es viesojos Somijas pilsētā Keravā, kur viņu pieaugušo izglītības centrā novadīju 2 nodarbības par cimdu un zeķu  rotaļlietu šūšanu.  Somijā ir 200 šādi pieaugušo izglītības centri! Sanāca paprāvs dāmu pulciņš un šujot pavadījām kopā 9 stundas. Visas šuva ar tādu azartu!!  Izrādās, ka Somijā līdz šim tādas rotaļlietas nebija zināmas. Tāpēc jo lielāks bija mans gandarījums , kad kāda no sievietēm (šobrīd bez darba esoša rokdarbu skolotāja) nolēma to  kārtīgi apgūt un mācīt tālāk arī citiem..
Vispār šis brauciens rada arī nedaudz skumjas pārdomas- Somijā ir ļoti liels valsts un pašvaldību atbalsts šādai cilvēku izglītošanai, un cilvēki to arī novērtē, ļoti labprāt nāk uz nodarbībām ... nezinu kāpēc Rīgā reizēm uz nodarbību (kas "Otrajā elpā" ir tik lētas!) atnāk 1-2 cilvēki..  To pašu stāsta arī ziedot .lv labdarības mājas meitenes... vai rīdzinieki ir izlutināti šai ziņā?



Un nobeigumā- šī iespēja man bija vienīgi pateicoties Eiropas finansētajai Mūžizglītības programmai Grundtvig. Paldies mūsu nacionālajai aģentūrai, kur strādā laipni un izprotoši cilvēki!  Joprojām esmu eirooptimiste! :):)
Varu tikai ieteikt visām ieskatīties Grundtvig darbnīcu  katalogā  un izvēlēties kaut ko sev piemērotu, nākamgad aizbraukt uz citu valsti,   mācīties, satikt jaunus, interesantus cilvēkus un, vispār, brīnišķīgi pavadīt veselu nedēļu!! Lai jums visām veicas!

1 komentārs: